De accountant van vandaag doet zijn voordeel met slimme software

2 - 3 min |

Het beroep van de accountant verandert razendsnel. Vijfenzeventig procent van de werkzaamheden wordt al uitgevoerd via geautomatiseerde processen. Hoewel je hierdoor kunt denken dat je als accountant in een uitstervend beroep werkt, zit de werkelijkheid echter anders in elkaar. Automatisering neemt jou vooral het handmatige werk uit handen. De tijd die er vrij komt, kun je vervolgens inzetten voor het geven van persoonlijk advies, waardoor je klantgerichter kunt werken. 

De accountant van vandaag is klaar voor die nieuwe manier van werken. De stroomversnelling waarin de automatisering van de accountancy is geraakt, heeft flinke voordelen. Het gebruik van accountancysoftware levert meer tijd en aandacht op voor de klant. Daar zien we juist de meerwaarde voor jouw kantoor én voor je klanten. Juist nu, is het belangrijk om niet uit het oog te verliezen hoe waardevol het geven van persoonlijk advies is.

Altijd een vinger aan de pols bij de onderneming

Jij bent het, als accountant, die het opmerkt wanneer het financieel gezien goed – of juist slecht – gaat met de onderneming van een klant. Het inzicht dat je hierbij hebt, is waardevol voor iedere ondernemer. In de meeste gevallen is een ondernemer zo bezig met het ondernemen op zich, dat hij minder zicht heeft op belangrijke cijfers. KING Software begrijpt dat je werk als accountant niet stopt bij het maken of controleren van jaarrekeningen. Het advies dat je geeft over investeringen en je scherpe analyses over diverse afdelingen binnen het MKB, zijn van onschatbare waarde. En laten we eerlijk zijn, daar is tijd voor nodig. De inzet van automatisering geeft je die tijd. 

Digitaliseren, automatiseren en proactief adviseren zijn op dit moment dé trends en ontwikkelingen in de branche. Klantbehoeftes veranderen mee met de markt, dat spreekt voor zich. Want ook de ondernemer is veranderd. Hij is vandaag de dag nog meer in staat om aan te geven waar hij behoefte aan heeft. Hij is hiernaast goed geïnformeerd en laat zich niet in een hokje stoppen. De ondernemer van vandaag verwacht flexibiliteit, maatwerk en bovenal een persoonlijke ervaring. Jij, als accountant van vandaag, vergroot juist je meerwaarde met automatisering.

Uurtje factuurtje? Weg ermee!

Maar hoe doe je dit dan? Bijvoorbeeld door ondernemers realtime inzicht te bieden in hun digitale administratieomgeving. Een ondernemer ziet 24/7 hoe zijn bedrijf er financieel voor staat. Het tijdperk van het ‘uurtje-factuurtje’ is definitief verleden tijd. Een ondernemer wil weten welk werk je verzet en tegen welke prijs. Accountancysoftware helpt je om die werkzaamheden inzichtelijk te maken en beheersbaar te houden. Met deze tijdsbesparing kun jij jouw klanten adviseren en meedenken over hun organisatiestrategie.


Ons advies? Leer je klanten beter kennen, geef snel antwoord op klantvragen, biedt meer toegevoegde waarde en wees proactief.
Benieuwd hoe KING Accountancy je tijd en de ruimte biedt om deze adviezen direct in te zetten?
Download nu het gratis e-book en bekijk de testimonial van advieskantoor Verstraten & Bergkamp voor hun ervaringen.

Deel dit artikel:

Bekijk al onze andere interessante blogs