Maximale inzichten in je winst & verlies met BI

2 - 3 min |

In samenwerking met onze partner Crebos

Er gebeurt veel in je organisatie, heel veel. Soms heb je het gevoel dat je het overzicht kwijt bent. Je ziet inefficiënties om je heen, maar je kunt er niet zo gemakkelijk een vinger op leggen. Herkenbaar? Dan kan BI een oplossing zijn voor jou.

Om in te gaan op dit onderwerp gaan wij in gesprek met onze partner Crebos. Dit is een organisatie die zich dagelijks bezighoudt met business intelligence. Zo heeft Crebos een tool ontwikkeld die bedrijfsdata inzichtelijk maakt en deze omzet naar bruikbare indicatoren en informatie.

Data is het nieuwe goud, zeggen ze…

Je hoort steeds meer over data verzamelen. En hoe ontzettend belangrijk het is voor organisaties als de jouwe. Data wordt zelfs vergeleken met het nieuwe goud.

Wij zijn het erover eens dat data verzamelen heel waardevol is. Zeker wanneer data op de juiste manier wordt verzameld, gebruikt en ingezet.

Maar hoe doe je dat? Hoe verzamel je belangrijke bedrijfsdata en zet je dit om naar bruikbare informatie om bedrijfsprocessen te verbeteren? Misschien heb je al geprobeerd het een en ander te tackelen door data te verzamelen, maar het blijft lastig om er echt iets mee te doen. Een goede tool kan hier van enorme waarde zijn.

Wat is BI?

De term BI is al meerdere keren voorbij gekomen, maar wat is dit eigenlijk precies? BI is de afkorting van Business Intelligence. Het staat voor het gericht verzamelen, registreren en analyseren van data om hier vervolgens kennis uit te vergaren en deze toe te passen in de besluitvorming om zo bedrijfsprestaties te verbeteren.

Wat kan BI voor jouw bedrijf betekenen?

Dat een goede BI aanpak veel voor je bedrijf kan betekenen mag duidelijk zijn, maar hoe ziet dat er in de praktijk uit? Als je kiest voor de juiste tools kun je hier veel voordeel uit halen. Hieronder hebben we enkele voordelen en functies van een goede BI-tool op een rijtje gezet.

  • Een goed dashboard zorgt ervoor dat alle bedrijfsdata gebruikt kan worden en er niets verloren gaat waardoor jouw bedrijf beter kan presteren.
  • Het dashboard verzamelt waardevolle gegevens die ingezet kunnen worden in onderhandelingen met klanten.
  • Het dashboard biedt de mogelijkheid om trendanalyses op te sporen wat je in staat stelt om toekomstige resultaten te “voorspellen” op basis van verzamelde en betrouwbare data.
  • Realtime inzicht in seizoenspatronen en de mogelijkheid om winstlekkage te identificeren.
  • Inzicht in problemen, escalatiemeldingen en event error rapportages.
  • Realtime informatie om snel corrigerende maatregelen te nemen voor het te laat is.
  • BI stelt je in staat om betere zakelijke beslissingen te nemen op basis van echte en onderbouwde informatie.
  • Een BI-tool leert van het verleden en geeft adviezen om in de toekomst het maximale rendement te behalen.

Het geheim van een goede tool

Helaas is data verzamelen voor veel bedrijven een hoofdpijndossier. Terecht ook, want waar begin je? Het kost een hoop tijd en geld om alle informatie te verzamelen, te organiseren en veilig op te slaan. Laat staan om informatie nuttig in te zetten. Het geheim van een goede BI tool zit hem dan ook in dat laatste.

Onderzoek toont aan dat je voor elke euro die je in BI stopt, je er €12,- voor terug krijgt.

Met data in overvloed is het gemakkelijk om naar de verkeerde dingen te kijken. Het voordeel van een goede BI tool is dat data automatisch verzameld kan worden. De software geeft aan waar de valkuilen liggen, waar verbeterpunten zijn en hoe er meer geld kan worden verdiend.

Wil je graag weten wat BI voor jouw bedrijf kan betekenen?

Neem dan contact met ons op. We denken graag met je mee.

‘‘De samenwerking tussen Crebos en KING Software is een mooi voorbeeld van hoe twee bedrijven, door hun krachten te bundelen, nog betere service en dienstverlening kunnen bieden. En zodoende nog beter kunnen voorzien in de wensen van hun klanten. Crebos en KING Software zijn beiden vooruitstrevende bedrijven. Wij kijken dan ook uit naar een mooie, langdurige samenwerking,’’ aldus Maurice Weber directeur Crebos.

Maurice Weber directeur Crebos

Deel dit artikel:

Bekijk al onze andere interessante blogs