Click & Collect met de KING WMS-Apps

1 - 2 min |

Wat is Click & Collect?

Click & Collect: een klant plaatst een online of telefonische bestelling en kan deze vervolgens in de winkel ophalen. Het concept van een bestelling ophalen in de desbetreffende winkel bestaat dus al geruime tijd. Door de huidige corona maatregelen is het nog nooit zo actueel geweest als nu. Sinds 10 februari 2021 mogen fysieke winkels namelijk open voor Click & Collect doeleinden.

Waarom zou ik het gebruiken?

Als ondernemer wil je je klanten kunnen helpen en Click & Collect biedt daarvoor op dit moment de mogelijkheid. En laten we eerlijk zijn, je wilt ook ‘gewoon’ geld verdienen. Ondanks dat het misschien niet dezelfde omzet genereert als dat je winkel echt open is, kun je toch je klanten weer even zien en spreken.

Nu denk je misschien: “Ja, maar ik heb helemaal geen webshop”. Dat is ook helemaal niet nodig! Je kunt een klant ook een online bestelling laten plaatsen via bijvoorbeeld een direct message op Instagram, een speciaal formulier op je website, via Whatsapp, per e-mail, SMS of telefonisch. Na het plaatsen van een bestelling ontvangt de klant een bevestiging, bijvoorbeeld per e-mail of Whatsapp, met daarin praktische informatie die hij of zij nodig heeft voor het ophalen van de bestelling. Het ophalen mag namelijk alleen gebeuren in een bepaald tijdslot, het afhaalpunt moet buiten zijn en er moet minimaal 4 uur tussen het plaatsen van de bestelling en het afhalen zitten. Benieuwd naar alle regels omtrent Click & Collect? Je leest ze hier.

Hoe onze WMS-Apps jou kunnen helpen

Bij KING Software helpen we je graag met het stroomlijnen van je orders. Met behulp van onze WMS-Apps en dan speciaal onze Orderpicken-app kun je heel eenvoudig verzamelorders aanmaken. Via “Batchpicking” maak je verzamelorders aan onder bijvoorbeeld de noemer Click & Collect batch en daarin voeg je alle orders samen die opgehaald worden in je winkel. Gemakkelijk geregeld met de WMS mogelijkheden van KING Software.

Deel dit artikel:

Bekijk al onze andere interessante blogs