Februari als ‘Maand van de Innovatie’ met o.a. interactief webinar

3 - 4 min |

Veel mensen denken bij het woord ‘innovatie’ direct aan uitvindingen. Hoewel dat erbij hoort, is het lang niet alles wat er met het woord bedoeld wordt. Innovatie betekent letterlijk: vernieuwing. Wanneer je binnen je organisatie dus actief je producten of processen verbetert, ben je al aan het innoveren. KING Software besteedt in de maand februari op diverse manieren aandacht aan dit thema tijdens de ‘Maand van de Innovatie’, met onder meer een interactief Webinar gericht op de toekomst van e-commerce.

Op 16 februari vindt de jaarlijkse ‘Innovation Day’ plaats. Deze van oorsprong Amerikaanse feestdag staat volledig in het teken van innovaties binnen het bedrijfsleven. De dag werd gecreëerd om aandacht te schenken aan alle vormen van innovatie, met een focus op ICT, software en technologieën die ons werk en leven gemakkelijker maken. Samen met onze softwarepartner IB-Vision organiseerden we daarom op woensdag 16 februari tussen 11:00 en 12:00 een interactief webinar over ‘Het nieuwe winkelen’. Met 360˚ virtuele showrooms geef je een unieke beleving mee aan je webshop. Klanten kunnen in een 3D omgeving kennis maken met producten, alsof ze écht door een winkel heen lopen.

Kijk hier het webinar ‘Het nieuwe winkelen terug’

Als je het webinar gemist hebt, niet getreurd. Je kunt hem via de onderstaande link terugkijken. Tijdens het webinar werden er leuke vragen gesteld door het publiek én werd er meer verteld over de techniek achter de 360˚ virtuele showrooms. Wist je dat hiervoor dezelfde techniek is toegepast als voor de virtuele tours in het Rijksmuseum? Hiermee stond deze ‘Innovation Day’ volledig in het teken van innovaties van Nederlandse bodem. Veel kijkplezier! *het webinar start na 0.40 sec.

Klik hier voor de replay van het gratis webinar ‘Het nieuwe winkelen’

‘Innoveren kun je leren’

Het maakt eigenlijk niet uit in welke branche je actief bent. Door met frisse ogen te kijken naar je producten en diensten, zie je vaak al snel waar je verbeteringen kunt aanbrengen. Als accountant kun je bijvoorbeeld efficiënt werken met KING Accountancy door je administraties te automatiseren. Als ondernemer kun je direct vernieuwen met KING ERP Online en KING WMS. Denk bijvoorbeeld aan het overzichtelijk werken vanuit één systeem, of altijd realtime-inzicht hebben in je voorraden. Het uitgangspunt van alle innovaties is bijna hetzelfde; als je meebeweegt met markten die continu veranderen, blijf je zowel nu als in de toekomst relevant.

3 manieren waarop jij stil kunt staan bij de ‘Maand van Innovatie’ in je bedrijf

Het is ontzettend leuk om binnen je bedrijf eens te kijken hoe creatief je samen kunt zijn als het gaat om het oplossen van dagelijkse uitdagingen. Je kunt heel eenvoudig stil staan bij de innovaties van je eigen onderneming of binnen je branche. Zo blijf je geïnspireerd en wie weet ontstaan er mooie ideeën die je dit jaar nog kunt gaan uitvoeren. Probeer in de maand februari bijvoorbeeld eens één van de volgende activiteiten:

  1. Bekijk een film of show over innovatie 
    Haal nieuwe inspiratie uit films met een innovatieve boodschap. Kijk bijvoorbeeld The Pursuit of Happiness (2006), Jobs (2013) of The Imitation Game (2014). Zo heb je in no-time energie om zelf aan de slag te gaan. 
  2. Organiseer een creatieve brainstormsessie 
    Trommel je collega’s op en verdeel de deelnemers in teams. Ga samen aan de slag tijdens een creatieve brainstormsessie waarbij jullie een oplossing bedenken voor een uitdaging binnen het bedrijf. Geen idee is te gek – vaak zitten innovaties juist in de ideeën die op het oog te gek lijken. Bekijk achteraf wat je kunt gebruiken en werk de bruikbaarste ideeën uit tot oplossing óf concept.
  3. Ga op onderzoek uit 
    Welke grote veranderingen zijn er in de afgelopen 10 jaar geweest in je branche? Ga op onderzoek uit en verzamel innovaties uit binnen- en buitenland. Deze kun je vervolgens weer gebruiken als naslagwerk. Bovendien ben je direct op de hoogte van de manier waarop de markt beweegt en kun je misschien zelfs al een voorspelling doen voor de toekomst.

In de maand februari nemen we op verschillende manieren mee in het onderwerp ‘innovatie’. Houd onze website en social media kanalen daarom goed in de gaten! Benieuwd naar hoe wij samen met onze softwarepartner IB-Vision innoveren? Bekijk dan de replay van het webinar en ontdek de e-commerce mogelijkheden van 360˚ virtuele showrooms voor webshops.  

Wil je meer lezen over de virtuele showrooms? Lees dan hier ons eerdere blog hierover!

Deel dit artikel:

Bekijk al onze andere interessante blogs